pcelica-gif Pčelinjaci stanković Mladenovac
Pcelinjaci stankovic Mladenovac
Pcelinjaci stankovic on google my bussines
Pcelinjaci stankovic fb-page
Pcelinjaci stankovic fb-page
slika pozadine menija

Polen - vitamini i minerali iz prirode za vas organizam

 

Šta je polen

Polen ( cvetni prah koji se nalazi u prašnicima cveta ) često se naziva izvorom života, jer ne služi samo kao hrana već i kao biološki faktor održanja pčelinje vrste. S' obzirom na sastav, a prema mnogobrojnim istraživanjima, nepobitno je dokazano da polen ima veliko lekovito dejstvo i na ljude.

Ispitivanjem polena došlo je se do rezultata da deluje na poboljšanje zdravlja na vise načina.

On deluje na metabolizam ćelija, utiče na jačanje otpornosti organizma, jačanje krvne slike. Pomaže rast i razvoj dece , otklanja umor, deluje protiv zapaljivih procesa, bronhitisa, kožnih oboljenja, uvećane prostate, anemije, slabosti, preranog starenja, kao i mnogo toga drugog.

Sakuplja se na taj način što se na ulasku u košnicu postavi skupljač kroz koji se pčele provuku i polen otpada sa njihovih nožica.Cvetni polen 100gr

Način upotrebe polena

Polen se može uzimati na više načina.

Polen u medu se uzima u obliku testa u koje se sameša 1kg meda i 200 g samlevenog polena. Makimalna dnevna doza za odraslog čoveka je dva puta dnevno po jedna kašika a za decu dva puta dnevno po jedna kašičica. Najbolje je uzimati smešu između obroka.

Sa vodom se uzima tako što se uveče dve kašičice polena i jedna kašika meda potope u 2dl mlake vode, ujutru se rastvor promeša i popije.


Šarena zrna polena  u tegli od 100gr