pcelica-gif Pčelinjaci stanković Mladenovac
Pcelinjaci stankovic Mladenovac
Pcelinjaci stankovic on google my bussines
Pcelinjaci stankovic fb-page
Pcelinjaci stankovic fb-page
Pcelinjaci stankovic fb-page
slika pozadine menija slika pozadine menija slika pozadine menija

Medena kozmetika - recepti

MEDNO MLEKO

Priprema se mešanjem 2 kašike meda u 2 dl svežeg mleka. S medenim mlekom čisti se koža lica i vrata, pre spavanja.

MEDENA MASKA SA ŽUMANCETOM

Pomeša se žumance sa kašikom meda. Dobijenom masom namaže se koža lica i ostavi 10 - 15 minuta, pa opere vodom. Maska se koristi za suvu kožu i sprečava stvaranje bora.

MEDENA MASKA SA BELANCETOM I BRAŠNOM

Dve kašike brašna, belance i kašika meda se pomešaju. Masa se stavi na očišćenu kožu lica i ostavi 10 - 15 minuta, pa ispere mlakom vodom. Preporučuje se protiv bora na suvoj i normalnoj koži.

MEDENA MASKA SA ALKOHOLOM

Pomešaju se 2 kašike alkohola i vode i doda 100 g zagrejanog meda. Smesa se nanosi se na kožu lica i ostavi 10-12 minuta. Ova maska čisti, omekšava i dezinfikuje kožu lica.

MEDENA MASKA SA BELANCETOM I JEČMENIM BRAŠNOM

Pomeša se 90 g ječmenog brašna sa 35 g meda sa belancetom, pa se sve dobro izmeša. Maska se stavlja na lice i drži 10 do 15 minuta. Preporučuje se protiv bora na suvoj i normalnoj koži.

MASKA ZA IZBELJIVANJE KOŽE I OTKLANJANJE PIGMENTNIH MRLJA

Priprema se od soka 1 limuna u koji se pomešaju 2 kašike meda. Smesom se natopi gaza i prekrije lice. Na licu se drži pola sata. Lice se opere hladnom vodom

MASKA ZA ULEPŠAVANJE KOŽE NOGU I RUKU

3 kašike glicerina;
1 kašičica amonijačnog alkohola
po 1 kašičica meda,boraksa
pola dl vode

Sastojci se pomešaju i dobro promućkaju. Maskom se trlja koža ruku i stopala.

MEDNA VODA

Kašika meda pomeša se u 0,5 l tople vode. Ovom smesom pere se lice prije spavanja. Zatim isperite toplom vodom, bez sapuna. Koža lica postat će baršunasta, a bore će nestati.

TONIK OD KRASTAVCA I MEDA

U blenderu samleti 1 krastavac i iscediti sok. Dodati 2 kašičice meda i pomešati. Naneti na lice i vrat pomoću vatene kuglice. Neka se osuši, zatim ispati mlakom vodom.

TONIK OD MEDA I JABUKE

U blenderu samleti 1 oguljenu i očišćenu jabuku sa kašikom meda i mešati dok nastane glatka krema. Nanesti mešavinu na lice da odstoji 15 minuta, zatim isprati

PILING ZA LICE OD MEDA I ZOBI

Sastaviti 1 kašiku meda, 1 kašiku sitno mlevenih badema, 2 kašike sušene zobene kaše, te malo limunovog soka ili jogurta u luksuzni piling za lice. Nežno umasirati na lice, zatim isprati toplom vodom.

ČISTAČ LICA OD MEDA

Pomešaati 1/4 meda, 1 kašiku tečnog sapuna i 1/2 šoljice glicerina . Naneti na lice pomoću sunđera za umivanje ili vate. Isprati toplom vodom, a lice osušiti tapkanjem.

VRUĆA KUPKA OD MEDA

Dodati 1/4 šoljice meda u vruću vodu za kupanje

MASKA OD MEDA I JAJA

Pomešati belance sa medom čime će nastati gusta krema koju treba naneti na lice polako. Maska uklanjanja ostatake preplanulosti sa kože.

HIDRATANTNA KREMA OD MEDA I LIMUNA

Pomešati med, limun i biljno ulje, pa koristi kao hidratantnu kremu za suvu kožu. Nanetii kao masku i ostaviti na telu 10 minuta.

HIDRATANTNA MASKA OD LIMUNA

Pomešati 2 kašike meda sa 2 kašičice mleka ili pavlake. Naneti na lice i ostavi 10 minuta, zatim isprati.

MEDENI REGENERATOR ZA KOSU

Za predivnu, zdravu kosu i vlasište, jednostavno samešati 1/2 šoljice meda i 2 kašike ili više maslinovog ulja. Masirati vlasište ovim regeneratorom, zatim stavi kapu za tuširanje i ostavi da deluje 30 minuta. Šamponirati i isprati kao inače