pcelica-gif Pčelinjaci stanković Mladenovac
Pcelinjaci stankovic Mladenovac
Pcelinjaci stankovic on google my bussines
Pcelinjaci stankovic fb-page
Pcelinjaci stankovic fb-page
Pcelinjaci stankovic fb-page
slika pozadine menija slika pozadine menija slika pozadine menija

Naša stranaPčelarstvom smo počeli da se bavimo iz čistog hobija i ljubavi prema pčelama. Kako je vreme odmicalo shvatili smo da smo se našli u ovom poslu i da je naš mali hobi poprilično napredovao.

Zajedno sa našim pčelama delili smo sve i dobro i loše. Bilo je mnogo dobih trenutaka ali takodje i neuspeha i loših godina u kojima nismo mogli da podmirimo ni rashode na pčelinjaku. Medjutim nismo odustajali svesni da nas sreća čeka možda već sutra.

Naš štand Naj Domaćin Mladenovac mart 2024

Drugi o nama - Tv ekipe na pčelinjaku

Sa pčelarenjem većina ljudi počinje kada ode u penziju smatrajući da će tada imati više slobodnog vremena da se bave pčelama. Kada dodje to vreme često nastaje kajanje što se nije ranije počelo sa bavljenjem ovom profesijom. Srećom to kod nas nije bio slučaj.

Nekada smo znali satima da sedimo ispred košnice i da posmatramo njihovo radosno zujanje i vrevu života ispred košnice.

Sama ta buka i huka, posmatranje njihovog teškog ali plodonosnog rada delovalo je očaravajuće na nas.

Na njihove ubode smo polako sticali imunitet što nam je davalo sigurnost da možemo i umemo više i bolje.

Naši medeni snovi

Kod starijih članova porodice postojala je želja za bavljenjem pčelarstvom ali je se to odlagalo iz godine u godinu.

Sve je počelo iznenada 2005-te godine kada je se roj pčela se uhvatio na drvo u blizini naše kuće. Godina je bila medna i od malenog roja tu godinu zazimesmo sa 3 društva.

Veoma brzo se javila velika ljubav prema pčelama koja se negovala iz godine u godinu i uvecavala zajedno sa brojem pčelinjih društava.

Danas pčelarimo sa oko 500 društava.

Veliki roj koji je se uhvatio na košnicu

Želja nam je da zajedno sa poslom kojim se bavimo promovišemo i vrednosti koje priroda nudi, a koji su nam često na dohvat ruke.

Naša misija je da sa pčelama učestvujemo u proizvodnji ukusnih, kvalitetnih proizvoda, stalno se usavršavajući u poslu uz poštovanje tradicije i prakse.

U veku veštačke hrane mali slatki zdravi ukusi iz prirode treba da nas vrate u zagrljaj sa prirodom iz koje smo se otrgli žureći za poslom i uspehom.

Vrcanje meda

Priroda koju često zanemarujemo još uvek može da nam ponudi spas, da nas oporavi, okrepi i zasladi.

Šumadijska brda na kojima pčelarimo obrasla su voćnjacima i vinogradima, trnjem i rastinjem sa livadama i zbunovima. Blago zatalasana brda šumadije, pitoma i divlja u isti mah nude svoje ukuse i mirise.

Pčela sa velikim požrtvovanjem sve to sakuplja i u svojoj košnici, svojoj najsavršenijoj fabrici sve to pretvara u veoma zdrave i kvalitetne proizvode.

Šumadijska brda